Nazad na naslovnu stranuProizvodi

Djelatnost, organizacija, novosti
Kvalitet nasih proizvoda
Firme s kojim suradjujemo
Ako trazite vise informacija

Omeksivaci vodeOmeksivac vode

Primjena

Omeksivaci vode ITG Sarajevo se upotrebljavaju za omeksavanje voda koje su fizicki bistre, te nisu mehanicki zagadjene. Namijenjeni su za omeksavanje vode koja se koristi za napajanje kotlova, u hemijskoj i tekstilnoj industriji, za tehnolosku rashladnu vodu, za zagrijace vode i tamo gdje je potrebna meka voda.

Nacin rada

Omeksavanje vode se vrsi filtriranjem, kroz sloj ionske mase, nerastvorljive u vodi, koja ima sposobnost da reverzibilno izmjenjuje svoje ione sa ionima neorganskih soli u vodi. Iz vode se odstranjuju soli kalcija i magnezija, pri cemu kalcijum i magnezijum hidrokarbonat prelazi u natrijev hidrokarbonat, koji se ne talozi u obliku kamenca.

Izvedba omeksivaca vode

Omeksivace vode proizvodimo u standardnim dimenzijama, kapaciteta od 0,5m3/h  do 6m3/h u 11 velicina i tri varijante:

  • filter i posuda za sol su jedna cjelina,
  • izvedba S sa filterom i posudom za sol,
  • izvedba D sa dva filtera i posudom za sol.

Isporuku omeksivaca vode vrsimo sa ionskom masom, internim cjevovodom, armaturom i vodomjerom kao i mini laboratorijom za kontrolu tvrdoce vode.

Filteri su tako dimenzionirani da je postignut optimum izmedju kolicine obradjene vode i vremena izmedju dvije regeneracije. Posude su izradjene od celicnog lima i zasticene su odgovarajucom zastitom.

Ispitivanje

Nasi omeksivaci vode predvidjeni su za radni tlak do 6 bara, a ispituju se na 9 bara.

Podaci za narudzbu

Kod narucivanja uredjaja potrebno je navesti sljedece:
1. Tip omeksivaca ili
2. Protok vode, tvrdocu vode i radni tlak u instalaciji

Tehnicka dokumentacija

Uz svaki omeksivac isporucuje se:

  • garantni list
  • EU - certifikat o uskladjenosti
  • principijelna tehnoloska sema uredjaja
  • uputstvo za montazu i rukovanje

Garantni rok 12 mjeseci od pustanja u pogon, odnosno 15 mjeseci od isporuke.

DETALJNIJE!
(Download 2.275 KB)


Uredjaj po svojoj koncepciji i konstrukciji, kao i u praksi provjerenoj izvedbi, zadovoljava zahtjeve odgovarajucih EU normi i Masinskih propisa 98/37/EEC, kao i standarda ZH 1/400 i 1997 Pravilnik za posude pod tlakom DIN 1988-2 i 1988-12
ITG toplovodni kotlovi ITG proizvodi Filter split system   
The Rolex replica watches Deepsea features a one-way rotating outer ring with a black Cerachrom 60-minute scale ring on the outer ring that allows the diver to master the dive and decompression time on the sea floor to replica watches uk ensure safe diving. The rolex replica uk patented ring is made of extremely hard and hard-to-corrosive ceramics that are not easily scratched and do not fade even after exposure to ultraviolet light. The numbers and scales engraved on the replica watches online ceramic outer ring are PVD (plating technology is plated with platinum. The outer ring tooth edge facilitates the outer ring rotation, helping the diver to set the dive time, even with gloves.

Copyright ? 2001 by ITG d.o.o. All rights reserved.